Folkrádió

http://www.folkradio.hu

- A Folkrádió új és egy teljesen nonprofit internetes rádió, amely éjjel-nappal népzenét sugároz. Fő célunk, hogy a Kárpátmedence népi hagyományait népszerűsítsük és megismertessük!

- 2002. március 15-én indult el a kísérleti adás. Terveink szerint a fő hangsúly a Kárpát-medence népzenéje lesz, de természetesen szeretnénk más térségek népzenéjét és világzenét is sugározni.
- A szerveződő szerkesztőségünk feladata, hogy növelje a Folkrádió népszerűségét, méltó legyen népzenei örökségünkhöz, és megőrizze a rádió fiatalos nyíltságát.

- A Folkrádió köszönettel fogadja a támogatók hozzájárulását, de minden áron fenn kívánja tartani függetlenségét, és nem kíván anyagi nyereséget tevékenységéből kihozni! Folk Rádiósok nem kívánnak senkivel sem versenyezni vagy más rádiókkal konkurálni, ehelyett inkább a szövetségek és együttműködési lehetőségek keresése a célunk.

- Mindenkit biztatni szeretnénk, hogy küldjőn be riportokat, amatőr műsorokat, zenéket! Nagyon fontos számunkra, hogy megszólalási lehetőséget biztosítsunk bárkinek, aki közös célunk érdekében munkálkodni szeretne. Ezen kezdeményezés keretében lehetőséget szeretnénk biztosítani a népzene, -költészet vagy tánc (vagy egyéb) művelőinek, akik igényt tartanak a népszerűsítésre, hogy előadásuk vagy programjaik anyagát / témáját népszerűsíthessék.

(2004)