Lépés Rádió

A rádiót üzemelteti és tulajdonosa: Egyesület a Sérült Emberekért
A rádió főszerkesztője: Holló Róbert

Rádiónk 2009. november 17.-ével kezdete meg tevékenységét az interneten. Rádiónkat az Egyesület a Sérült Emberekért szervezet működteti.
Egyesületünk közhasznú szervezetként működik és a sérült emberek társadalmi integrációját, a diszkrimináció visszaszorítását, látássérültek és egyéb fogyatékkal élők foglalkoztatását és foglalkoztatásuknak az elősegítését tűzte ki célul.
Egyesületünk tagjai úgy döntöttek, hogy hozzunk létre egy olyan rádiót, amely a fogyatékkal élő emberek problémáit, lehetőségeit bemutatja. Lehetőséget ad a látás-, és egyéb sérült sorstársainknak önmaguk kifejezésére. Természetesen a rádióműsorokat nemcsak fogyatékkal élők vezetik, vannak „egészséges" önkéntes munkatársaink is. A műsoraink sem csak a fogyatékkal élőknek szól, hanem mindenkinek, hisz mindkét oldalt - az „egészségeseket" és a sérülteket is - kell közelíteni egymáshoz.
Rádiónk nem rég indult, de már több témával kapcsolatban vannak műsoraink.
Eleinte főleg kívánságműsorokat vezettünk, hiszen erre volt a legtöbb igény, de mára már több beszélgetős műsorunk is van. Így például a „Parasport" című műsor, amely a fogyatékkal élők sportjainak a bemutatását segíti elő, valamint show-műsorokat - Belevaló-show, Tutika-show stb. - tartunk különböző témákban, ahol a hallgatókat is bevonjuk a beszélgetésbe. Ezen kívül hallható rádiónkban látás-, és egyéb fogyatékkal élőkkel készített interjúk, riportok, tudósítások, beszámolók, programajánlók stb.
Tájékoztató műsorunk a „Potméter", ahol közlekedéssel, időjárással, programokkal kapcsolatos információkat osztunk meg a hallgatókkal.
A közeljövőben tervezzük, hogy népszerű zenekarokkal, énekesekkel készített interjúk is leadásra kerülnek a rádióban.
Rádiónkkal népszerűsítjük az olyan együttesek dalait is, amelyekben látássérültek énekelnek zenélnek, így például a Sunday moped zenekar dalai is lejátszásra kerülnek.
A rádiónk egyik főcélja, hogy esélyt adjon a sérült embereknek a műsorkészítésre és műsorvezetésre, továbbá bemutassuk a sérült emberek mindennapjait.
Az „egészséges" embereket megismertetni és közelebb hozni a társadalom e kis csoportjához. Nálunk egészségesek és sérültek együtt dolgoznak, együtt vezetnek műsorokat, így nyitottabbá, segítőkészebbé, elfogadóbbá vállnak a fogyatékkal élők iránt.
Természetes mindemellett az emberek szórakoztatása is a célunk.
Internetes elérhetőségünk: www.lepesradio.hu

(2011)