Publikum Rádió

Dokumentumok a Publikum Rádióról

Rövid beszámoló a pécsi Publikum Rádióról

2000 őszén rádiónk stábja úgy döntött, hogy kezébe veszi saját sorsát, és a teljes struktúraváltást hajtott végre. Megújult a rádió vezetése, neve és arculata is. Természetesen koránt sem olyan rózsás örökséget vettünk át, mint azt képzeltük.
Már akkor decemberben a stúdiónkat bérbe adó intézmény vett tőlünk egyoldalú búcsút, majd előbb a MATÁV, majd a Műsorszolgáltatási Alap kért rajtunk számon összesen félmillió Forint tartozást. Mindezt persze egy forint fix bevétel nélkül nem volt könnyű levezényelni. Azért belefogtunk.
Elsősorban az új nevet (GFM) találtuk meg, majd egy új telephelyről (a PTE egyik épületéből) folytattuk kényszerszünetet szenvedett sugárzásunk, majd elkészült rádiónk internetes oldala (www.gfm.hu), rajta archivált anyagainkkal. A frekvenciánkon velünk együtt sugárzó kereskedelmi adóval is rendeztük viszonyunkat, és közös megegyezéssel felosztottuk az addig kihasználatlan éjszakai adásidőt, így minden nap este héttől éjjel kettőig készítünk műsorokat.
A kezdeti erősen zenei irányvonal mellett mostanra már megerősödött a civil szektor helyzete is rádiónkban, bővült a művészeti, kulturális kínálat, és megkezdtük értékközvetítői hivatásunkat más fórumokon is. A folyamatosan növekedő egyetemi ifjúság is jelentősen képviselteti magát szellemi műhelyeinkben, és úgy tűnik megvetettük lábunkat a város közéletében is.

Egyelőre ennyi, ha kérdés, vagy egyéb felvetés van a marcell@gfm.hu emailre írjatok, illetve a 70/2530685-ös telefonszámon érhettek el.

Üdvözlet Baranyából, Lőrincz Marcell

(2004)