Rádió Pozitív

A rádió (stúdió) címe: 1117 Budapest, Irinyi József utca 42. 1. em. 109.
Telefonszáma: 06 1 463 3623
E-mail címe: radio----sch.bme.hu
Honlapja: http://radio.sch.bme.hu
Adásidő: non-stop
Folyamatos adás (tervezett) első napja: 2009. április 30.

Rádiónk története
A Rádió Pozitív a Budavári Schönherz Stúdió rádiója, amely a BME Villamosmérnöki és Informatikai kar Schönherz Zoltán Kollégiumának egy szakmai öntevékeny köre. Az 1962-ben alakult, eredetileg rádióadások - majd később televízióadások - sugárzásával foglalkozó stúdiónk három legfontosabb feladata mindmáig a dokumentálás, tájékoztatás, oktatás. A kollégium 2006-ban kezdődött felújításával ellehetetlenült működésünk, felhagyni kényszerültünk az addigi rádióadás-sugárzással, visszaköltözésünkkor új alapokra fektetett koncepciót találtunk ki.
A Rádió Pozitív adása 2009. április 30-án indult. Célunk az volt, hogy összhangban az elődeink hagyományaival egy új, igényes, hallgatható, szórakoztató médiumot hozzunk létre, amely hírösszefoglalókkal, a kar életét érintő témákkal szélesíti hallgatói ismereteit. Fontos megemlíteni, hogy minden, a kar életét érintő nagy rendezvényen aktív szerepet vállal rádiónk élő közvetítésekkel, tudósításokkal.

Rádiónk profilja
Zenei struktúránk főként elektronikus és rockzenékből tevődik össze, emellett igyekszünk megfelelni olyan hallgatóink igényeinek is, akik szeretnék megismerni a kollégiumhoz közel álló, méltatlanul elhanyagolt tehetséges zenekarok munkáját, vagy éppen más kultúrák zenéit. Ezek lejátszására dedikált zenei idősávokat hoztunk létre a hét napjainak esti óráiban.

Jelenleg 5 élő műsorral jelentkezik a rádió. Programajánlóval fűszerezett, kulturális műsortól (Kultúrsznob) kezdve a zenei feldolgozásokat kutató show-n (Recycling) keresztül egészen az élőben kevert DJ műsorig (Danceport) terjed a paletta. Legújabb műsorunk a Jolly Joker, amelyben felkínálunk heti egy órányi műsoridőt arra, hogy bárki kipróbálja magát rádiósként, a mikrofon mindkét oldalán. Az ötlet nagy sikert aratott és még mindig nagy az érdeklődés iránta. Véróvoda címmel futó műsorunkban pedig a rádiózás eddig kevésbé ismert formájával találkozhatnak hallgatóink, extrém témákkal, extrém zenékkel.

Élő adásaink hetente 6 órányi műsoridőt tesznek ki, a fennmaradó adásidőben az élő műsorok ismétléseit adjuk, valamint gondosan megtervezett arculati elemekkel, hírösszefoglalókkal színesített zenei kínálatot hallanak a hallgatók, napszaktól függően más-más stílusú zenékkel.
Zene / beszéd aránya: kb. 90 % / 10 %

Fontosnak tartjuk az interaktivitást, azt, hogy a hallgató megossza véleményét, "megszólalhasson". Jelenlegi műsoraink, arculati elemeink, hangtechnikai rendszerünk, megjelenési felületeink (weboldal, twitter, Facebook), ezt maximálisan segítik.

Rádiónk stábja
Stábunk kb. 10 aktív tagot számlál, nagy részük az alapítás óta a csapathoz tartozik, de sok újonc is csatlakozott hozzánk, az elmúlt évek alatt megszerzett szakmai tudásunkat (stúdiónk politikájával összhangban) tanfolyamok tartásával igyekszünk tovább adni. Vezetőségi szintű döntéseket erre fenntartott gyűléseken hozunk közösen a stúdió teljes vezetőségével, egyeztetve az üzemeltetésünkért felelős Schönherzes Villamosmérnökök és Informatikusok Egyesülete és esetlegesen a többi kollégiumi szervezet bevonásával.
Működésünk non-profit alapú, nem származik reklámokból, vagy egyéb kereskedelmi tevékenységből bevételünk.

Adásunk az interneten fogható, honlapunk címe: http://radio.sch.bme.hu.

Budapest, 2010. június 7.

Majoros Ádám
felelős vezető