Best of Rádió

A Best of Rádióról (2010)

Tiszavasvári Sz-Sz-B megye nyugati sarkában található, 12000 fős kisváros, a „megye kapuja”, 27 km-re a megyeszékhelytől. A nyíregyházi rádióknak és tv-knek sokszor messze van a város, nem célcsoport, Debrecen szintén messze van, a szomszédos város, Hajdúnánás szintén nem tekinti célközönségnek Tiszavasvári lakosságát. Értelemszerűen adódott a cél, hogy a város rádiója, és ne egy réteg rádiója legyünk.
A műsorkészítők egy része (Bartha Bence, Pós Anita, Balogh Tamás, Mészáros Gábor) dolgozott már korábban közösségi rádióban (Campus Rádió, sőt többen a mai napig készítenek ott is műsort), egyértelműen a közösség erejében gondolkodtunk az induláskor is.
Tegnapelőtt, nov. 19-én volt két éves a rádió, az eddig elért eredményekről néhány szót:
2 év alatt berendezkedtünk, idén az ORTT műszaki pályázatával sikerült a technikai gondjainkat is megoldani.
Az önkéntes munka is kezd stabilizálódni, van 2 hírolvasónk, akik felváltva napi 1-2 helyi hírblokkot gyártanak, vannak stabil műsorvezetőink, és vannak új jelentkezők is, legfőképpen a fiatalok közül.
A városban egyre több helyen hallgatnak, tudnak rólunk, számolnak velünk. Egyre több eseménye, helyszínre hívnak minket élőben is, ahol lehet ottvagyunk, megyünk, tudósítunk (ezeket a sorokat egyébként egy debreceni sportcsarnokból írom, vasárnap délután, a tiszavasvári kézilabdacsapat meccsét közvetítjük).

Merre tovább?
Elsősorban továbbra is Tiszavasvári rádiója kívánunk lenni, pártérdekektől és országos politikától mentesen. Szórakoztatni, tájékoztatni, ott lenni, ahol szükség van ránk.

Néhány szót a működtetésről:
Bár a műsorvezetők nem kapnak a munkájukért fizetést, a rádió fenntartásának így is nagy költségei vannak. Rezsi, jogdíjak, bérleti díj, iroda, csak hogy néhányat említsek.
Illetve mi úgy gondoltuk, hogy a nem helyi műsorkészítők utazási költségének egy részét is térítjük, a munkájuk tényleg önkéntes munka legyen és ne kelljen még nagy összegeket is ráfordítaniuk.
A helyi önkormányzattól függetlenül működünk, azonban egy minimális támogatást elfogadunk tőlük.
A maradék költségeket pedig rezsipályázatból és reklámokból fedezzük. egyrészt a rádió üzemeltetésében is szükségünk van erre, másrészt pedig mivel szinte egyedüli helyi, naprakész médium vagyunk, szükség is van erre a helyi vállalkozók oldaláról is.
A műsorvezetésben önkéntesek dolgoznak,.

(2011)