Best Rádió

A Best Rádió 2009 szeptemberében indult el 0/24 órás adásban, eleinte interneten, később a helyi kábelhálózaton. Mivel Ajka városában évek óta nem működött helyi érdekeltségű, helyi információkkal ellátott rádió, mi szerettünk volna egy ilyent létrehozni. Abban a céltudatban voltunk, hogy az a több mint 40 ezer ember, aki a városban és vonzáskörzetében él, megérdemel egy ilyen rádiót. Mert ez a rádió róluk, nekik szól: kisembertől nagyemberig, a közlekedési helyzettől a programajánlókig. Később úgy gondoltuk, mivel egyelőre csak interneten szólhatunk, nagy falat is lenne egy 40 ezer embert kiszolgáló rádió: megcélzunk egy kisebb közösséget, mégpedig a fiatalokat. Így most már a város és vonzáskörzetében élő emberek mellett fő közönségünk a városközpontban található 3 középiskola diákjai - szerencsére fiatalos műsoraink többsége a felnőttek tetszését is elnyerte.

A kibővült eléréseknek (kábeltv frekvencia, infocsatorna háttérzenéje vagyunk) köszönhetően több lakásban is, sőt egy helyi plázában és több boltban, fodrászszalonban is a "fiatalok hullámhossza" szól. Rendszeresen végzünk kitelepülős kívánságműsorokat városi rendezvényeken, jelentkeztünk már az ajkai strandról, a helyi wellness centerből, sőt, volt már műsorunk a Balaton-partról is. Karácsonykor szaloncukrot vittünk az ajkai kórház gyerekosztályára, sőt saját rádiós mikulásunk is volt a sétáló utcán. Többször osztottunk ingyen teát a hideg időben a belvárosban, a születésnapunkkor több, mint 200 adag süteményt osztottunk szét. A helyi közéletnek formálói vagyunk, ugyanis koncerteket, bulikat, kirándulásokat szervezünk. A műsort intenzíven 7-en készítjük, összesen azonban 20 fiatal vesz részt a rádió munkájában, három ember kivételével még nem múltunk el 18 évesek. Nemrég pályáztuk kisközösségi frekvenciára (elbuktuk, de áprilisban újra nekivágunk :) ), célunk, hogy az elsősorban helyi fiataloknak szóló rádióállomás megszólaljon az éterben is.

Az interneten jelenleg hétköznapokon 14 és 20 óra között, hétvégén 8 és 20 óra között jelentkezünk élő műsorokkal, a többi időszakban zenék szólnak. A fiatalos műsorok mellett jelentősen foglalkozunk a várost érintő információkkal: közéleti fórum műsorral szolgálunk, folyamatosan mondjuk a helyi közlekedési információkat, időjárást, programajánlókat. Esténként 20 és 22 óra között tematikus zenei műsorok hallhatók: a retrotól a trance, dance, rap, hip-hop, r&b-n keresztül a legújabb kedvencekig minden műfaj képviselteti magát.

(2010)